Har du koll på ventilationen?

Har du koll på ventilationen?

God dag på er alla läsare, det har återigen blivit dags för ett nytt blogginlägg! Det finns någonting som jag tror att många människor inte tänker på i sina hem, men som jag personligen tycker är väldigt viktigt. Det jag tänker på är ventilation och jag känner en stor skillnad på om jag sitter i ett rum där det är bra ventilation kontra ett rum där det nästan står helt still. I ett rum där det inte finns någon vidare ventilation så blir du lätt trött och tappar fokus, det kan även lukta instängt. För sin egna trivsel så tycker jag det är bra att man med jämna mellanrum går igenom sin ventilation i huset för att säkerställa så att den fungerar. Just nu under vintern så kanske man inte märker så mycket om det är dåligt luft, det är ändå väldigt kallt så man brukar oftast dra igen så mycket som möjligt. Men sen när våren och sommaren kommer så kan det vara väldigt skönt med ett ventilationssystem som faktiskt fungerar som det ska, annars kommer det bli väldigt varmt och man känner av lätt att det är ont om luft. När jag kontrollerar ventilationen hemma hos mig så brukar jag oftast gå till ventilerna och känna om det drar någonting, skulle det inte vara något drag så brukar jag kolla om det finns något som ligger täpper till där inne och det man kan göra är att testa dammsuga i kanalen för att se om det är damm eller något liknande som kan ha täppt till och hindrar luften. Skulle det inte fungera ändå så rekommenderar jag att man ringer till en tekniker och får en ordentlig genomgång av ventilationssystemet. Nu vill jag önska er en trevlig onsdag, ta hand om er så hörs vi snart igen! Ha de gott 


Kommentarer är stängda.